hirdetés

A szlovák milliárdos börtönben lévő hírhedt lánya Eva Rezesova felvenné a magyar állampolgárságot, mert akkor gyakrabban és hosszabb időre láthatná lányait. Nos Rezesova döntése teljes mértékben érthető. A BV ilyen fajta állítólagos negatív diszkriminációja, hogy egy magyar fegyenc több időt kap a családjára, mint egy külföldi, nem tűnik túl humánusnak. 

 rezesova eva

Fura egy helyzet alakult ki. A szlovák milliárdos palánta, aki  magyarországi börtönben tölti büntetését,mert az M 3-on belerohant egy Fiatba és négy ember halálát okozta, jól beszél magyarul, és apai ágon magyar felmenői vannak, elvben így nincs semmi akadálya, hogy magyarrá legyen. Eva Varholíková-Rezesová legfőképp azért fontolgatja, a magyar állampolgárságot,  mert így a gyerekeivel többet tudna találkozni és több időt tölthetne el.

Rezesova lányai jelenleg havonta csak egyszer találkozhatnak anyjukkal a magyarországi börtönben, ahol 9 éves börtönbüntetését tölti. A rokonok szerint Rezeosva lányai minden alkalommal zokogva búcsúznak anyjuktól. Csak egy órát tölthetnek Rezesovával, mert az asszony külföldi állampolgár. Ha viszont magyar állampolgár lenne, havonta többször és hosszabb időre is láthatná a lányait.

Ha Rezesová felveszi a magyar állampolgárságot, a kinti törvény értelmében el kell hagynia a szlovákot.  Mint ismeretes Rezsová 2012. augusztus 31-én kora reggel az M3-ason nagy sebességgel belehajtott egy Fiat Puntóba, amelyben két középkorú házaspár ült. Mind a négyen belehaltak a balesetbe. A baleset időpontjában a szlovák nő ittas volt. Több forduló után 2014. szeptember 11-én ítélték jogerősen kilenc év szabadságvesztésre, de már 2018-ban kiszabadulhat