hirdetés

Nem véletlenül lett a Belügyminisztérium államtitkára Tasnádi László. Tény,hogy szakmailag valóban szakmája legjobbikai közé tartozik a főrendőr, annak ellenére, hogy a múltjában bizony fel fel tűnik a III/II-es nem épp fényes ügynöki múlt. Úgy tudjuk a nemrég kinevezett államtitkár úr volt az, aki személyesen is felelt a jelenlegi belügyminiszter minden lépéséért, sőt mondhatni figyelte minden tevékenységét Pintérnek. 

 tasnádilászló

Bár szakmailag a legjobb döntés volt a belügyminisztérium államtitkárának kinevezni a sokat támadott és a III/II-es ügynök múlttal rendelkező Tasnádi Lászlót. Mindenki meg is védte a Fidesz kormányon belül annak rendje és módja szerint. Azonban egy apró cseprő kis momentum elkerülte a nagy nyilvánosság és a politika figyelmét. Még pedig az, hogy az államtitkár úr bizony az RSZVSZ- nél is ténykedett. S hogy hogy nem de épp a belügyminiszter úrat is figyelte, nézegette annak minden lépését, s tartotta gorcső alatt természetesen más fontos ügyek mellett. Azaz komoly megfigyelés folyt a belső elhárításnál Pintér Sándorra. Ilyen formában pedig akta is keletkezett. Hogy vaskos-e és kellemetlen adatokkal teli – e azt nem  tudni. De volt Pintér akta az RSZVSZ – nél.

Mindenesetre az tény, hogy az RSZVSZ akkori szigorú vezetője Szabó Péter fura és rejtélyes körülmények között okozott halálos balesetet. Emiatt le is mondott a dandártábornok és eljárás is indult ellene. Hogy Szabó és az akkoriban szorosan megfigyelt ma már belügyminiszter között milyen volt a viszony azt tőlük kell megkérdeni. Túl jó nem lehetett, hisz Szabó nem volt az a fajta egyenruhás,akit meg lehetett korrumpálni, aki szívességeket tett volna bárkinek is különféle engedményekért, lehetőségekért, netán pénzért  cserébe.

Mindenestre csak úgy az RSZVSZ nem figyeltet bárkit is. Bár szúrópróbaszerűen biztos mindenkire sor kerül elöbb vagy utóbb. Hogy ezen Pintér akták mit tartalmaztak, tartalmaznak és meg vannak-e még nem tudni. De érdekes, sőt rettentően érdekes, de biztosan a véletlen műve,hogy épp az lesz az államtitkára annak a miniszternek, akire anno dolgozott.

Mint ismeretes az államtitkár kinevezését élesen bírálta a CÖF is, amely a Fidesz nagy civilmozgalma és bírálta maga Deutsch Tamás EP képvelő is.

 

„(TL urat nem ismerem. A kémelhárító szakmát tiszteltetem.) A velejéig romlott, rohadt, büdös kommunista rendszer – többek között – a három per kettes es osztály miatt volt egy velejéig romlott, rohadt, büdös diktatúra. Szerintem” – írta a Facebookon Deutsch Tamás.

A Civil Összefogás Fórum pedig lemondásra szólította fel Tasnádi László rendészeti államtitkárt. A szervezet szerint nem lehet különbséget tenni III/II-es ügynökök megítélése között.

„Remélve Tasnádi László közerkölcsre érzékenységét, úgy véljük, hogy kiváló szakemberként is belátja, hogy a jó és legitim kormányzás fő kritériuma a többségi civil társadalom bizalmának megtartása. Határozottan elvárjuk tőle, hogy megértse: csak akkor lehetünk következmények nélküli ország, ha a pártállami diktatúra erőszakszervezetében való részvételnek a demokráciában következménye van” – írták.