hirdetés

Készenlétben a Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapata, és már javában csomagolnak, mert hétfőn már útra is kelnek Amerikába. A Rescue 24 tagjai úgy tudjuk, először Floridába mennek, és ott egy gyors közös gyakorlatot tartanak, majd utaznak tovább Haitire, hisz a Matthew nem kímélt semmit és senkit. A Baptista Szeretetszolgálat gyűjtést is indított a világ legszegényebb országára lesújtó Haiti megsegítésére.

rescue24-2A Matthew hurrikán október 7-én, péntekig a legnagyobb pusztítást Haitin végezte, ahol a vihar egész térségeket szakított el egymástól vagy zárt körbe vízzel. A halálos áldozatok száma eddig meghaladta a háromszázat. A Baptista Szeretetszolgálat a 2010-es pusztító földrengés óta jelen van az országban, mentőcsapatának tevékenysége után helyi és nemzetközi partnerségben épített egy gyermekközpontot, ahol van óvoda, iskola, árvaház és szakképzés, valamint létrehoztak egy helyi egységet is, amely mozgássérült gyerekekkel foglalkozik.

A segélyszervezet legutóbbi információi szerint a gressieri magyar gyermekközpontban mindenki biztonságban van, az épületet nagyobb kár nem érte.

Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési igazgatója elmondta: a helyzetet súlyosbítja, hogy az ország még ki sem heverte egészen a korábbi nagy földrengés okozta károkat, ezért a hurrikán pusztítása után ismét élelmiszerhiány van, sokan váltak hajléktalanná, így nagy szükség van a segélyekre, a segítségre. A Baptista Szeretetszolgálat készenlétbe helyezte Rescue24 elnevezésű nemzetközi mentőcsapatát és egészségügyi csoportját.

A Baptista Szeretetszolgálat gyűjtést indít a világ egyik legszegényebb országában, Haitin pusztító hurrikán áldozatainak megsegítéséért az alábbi számlaszámon:
KDB BANK:13555555 – 55555555 – 55555555. (A közlemény rovatba írják rá: „hurrikán”.)