hirdetés

Az Esti Újság úgy tudja pár hete hosszabbították meg B.Károly előzetes letartóztatását Magyarországon, akit a dunaszerdahelyi maffia leszámolással és a Döcher gyilkossággal gyanúsítanak a szlovák és a magyar hatóságok. B.Károlyt nemrég szlovák kérésre a TEK szállította le a Pápay-klán kivégzésének helyszínére, ahol 10 nehézfiút mészároltak le. B.Károly most lett meggyanúsítva a mészárlás helyszínén, ahol feltehetőleg helyszíni bizonyítást is megpróbáltak a rendőrök rekonstruálni. A nemrég Budapesten megtalált és titkon a gyilkosságokhoz köthető fegyverekről pedig a szakértői vélemény is elkészült. 

 

A helyszínbejárásnak vagy a tett helyen való nyomozati eljárásoknak legfőképp akkor van értelme, ha egy gyanúsított megmutatja a nyomozóknak pontosan hogyan is történt a bűncselekmény. Illetve megpróbálják rekonstruálni az eseményeket az esetleges szemtanúk bevonásával. Úgy tudjuk B.Károly bár egyes sajtóhírek szerint korábban beismerte a dunaszerdahelyi mészárlást, ügyvédje tájékoztatása alapján azonban ilyen sosem történt. Mint mondta ez kacsa.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy egy fontos tanú B.Károly ügyeiben azt erősítette meg, hogy B.Károlynak semmi köze a bűncselekményhez.

Ráadásul a pár hónapja Budapesten megtalált fegyverarzenálról az igazságügyi szakértői vélemény is lekészült úgy tudjuk. A nyomozók ezen fegyvereket B.Károlyhoz és társához K.Alexhez alias Turekhez és a súlyos bűnügyekhez kötötték titokban. A szakértői vélemények azonban úgy tudjuk egyetlen egy bűnügyhöz sem tudták kötni a megtalált fegyvereket.

A hivatalos közlemény szerint a Magyarországon kettős emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt letartóztatott B. Karol azaz B.Károly 56 éves szlovák állampolgárt a dunaszerdahelyi leszámolás helyszínén gyanúsítottként hallgatták ki a szlovák rendőrök.

A magyar igazságügyi szerveket a szlovák igazságügyi szervek kérték fel B. Karol ideiglenes átadására, mert olyan nyomozati cselekmények végrehajtását tervezték, amelyeken elengedhetetlen volt a személyes jelenléte.

B. Károlyt a Terrorelhárítási Központ munkatársai 2022. június 9-én adták át a szlovák Lynx különleges egység tagjainak, akik a férfit Dunaszerdahelyre szállították, ahol Szlovákia történetének legsúlyosabb bűncselekményének helyszínén hallgatták ki . Mint ismeretes a város központjában, a Fontana bárban 1999. március 25-én történt leszámolás tíz ember életét követelte.

Magyarországon a B. Karol elleni büntetőeljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya folytatja az 1999. február 2-án egy, a Budapest XV., Szent Korona útján található vendéglátóhelyen történt kettős emberölés ügyében. Ennek az ügynek a két gyanúsítottját, B. Karolt és az 52 éves D. Alex magyar állampolgárt 2021. október 8-án fogták elNémetországban, illetve Magyarországon.

A bűncselekmények felderítése érdekében a KR NNI szorosan együttműködik szlovák társszervével.

Az ügyben kerestük B.Károly ügyvédjét is de sajnos nem értük utol.

 

( Csákány Tibor )