hirdetés

Érthetetlen, hogy egy fegyveres férfihoz miért járőröket küldtek, amely következtében egy rendőrt fejbe lőtt az ámokfutó. Az Esti Újság úgy tudja, hogy a hivatalos protokoll szerint ilyenkor a TEK-nek vagy egyéb bevetési egységnek kellene mennie az adott helyszínre. Itt most másképp történt. 

bonyi-rendorgyilkossagMegkerestük Horváth Sándor exkommandóst, az Esti Újság, szakértőjét a bőnyi esettel kapcsolatosan, hogy miért nem a TEK vagy más speciális egység ment ki, hisz anno Brad Pitt műanyag filmes játék fegyvereire is a fekete ruhás kommandó csapott le. Így most ez az eset nekünk, laikusoknak érthetetlen picit.

Nagyon nehéz erre válaszolni az eset pontos körülményeinek ismeretének a hiányában. Hogy mi hogyan történt, arra az ügyészi vizsgálat ad majd választ. Általánosságban azt mondhatom, hogyha egy bejelentésre mentek a rendőr kollégák ellenőrizni, házkutatni, akkor normális, hogy kommandó nélkül mentek. Ha azonban az NNI nyomozói mentek, akkor ők már úgy mennek bárhova is, hogy előtte lepriorálják az adott célszemélyt, felmérik az adott lehetőségeket, és eldöntik, kérnek-e kommandós segítséget vagy sem. Jelen esetben a rendőr kollégáknak sajnos esélyük sem volt arra, hogy elkerüljék a tűzpárbajt, hisz a célszemély lépett elsőként, lesből támadta a rendőröket, ha igaz, ő tüzelt elsőként, így előnyben volt az akció-reakció elmélet alapján – mondta Horváth Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat biztonságpolitikai és terrorizmusellenes szakértője.

Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség főügyésze elmondta, hogy házkutatás végrehajtása végett kíséreltek meg bejutni a rendőrök az elkövető bőnyi házába. Az elkövető több rendőrrel szemben fegyvert használt, több lövést, öt-hat lövést leadott. A rendőrök a támadást követően használták a szolgálati fegyverüket.

A főügyész hivatalosan is bejelentette, hogy egy rendőr olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy elhunyt. Keresztes részvétét fejezte ki az elhunyt családjának.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány elmondta, hogy Pálvölgyi Péter 46 éves rendőr hunyt el az akcióban. A rendőrt alezredessé léptette elő és hősi halottá nyilvánította Pintér Sándor belügyminiszter.

Hajdu János, a TEK főigazgatója elmondta, hogy akkor kapták a riasztást, amikor az elkövető rálőtt a rendőrökre.

A behatolásnál még annyit tudtak, hogy egy sérült rendőrről van szó, de amikor bejutottak a házba, kiderült, hogy a rendőr meghalt.

A férfi többször is fenyegetőzött, hogy kivégzi azt a rendőrt, aki megközelíti a házát.
Mint közismert, ma reggel Bőnyön lövöldözés volt. Gy. I. fejen lőtt egy rendőrt, aki meghalt. A rendőrök házkutatásra érkeztek a férfihoz. A Blikk szerint az 1990-es évek eleji hungarista mozgalmak egyik főszervezője lövöldözhetett.