hirdetés

Több mint tízezres tömeg vonult utcára. A demonstrálók „az elegünk van abból, hogy Orbán Viktor bandájával együtt szétlopja az országunkat” közösségi oldal felhívására tüntetnek a Szabad sajtó útján, ahol tüntet az Együtt, a PM, és a felszólal a volt Népszabadság egyik újságírója is.
sajtoszabi-tuntetes2A több mint tízezres tömeg legfőképp azért tüntet, mert azt látják, hogy „a kormány intézkedései semmi mást nem céloznak, mint hogy a szabad rablás rendszerét kiépítsék, aki pedig erről beszélni mer, azt elhallgattatják. Láttuk ezt az Origóval, látjuk most a Népszabadsággal. Nem nézhetjük végig szótlanul, hogy a szemünket is kilopják, hogy a közpénzt magánvagyonná alakítják át, és elegünk van abból, hogy meg akarnak félemlíteni bennünket! Együtt kell megállítanunk őket!” – mondták a szervezők.

A demonstrálók között sokan Népszabadsággal a kezükben érkeztek tüntetni. Pető Péter, a Népszabadság főszerkesztő-helyettese nem titkolta, nincs jókedvük.

Egyre szomorúbban nem tudok semmit mondani, egyre kilátástalannak tűnik ez, amit velünk csinálnak – mondta a főszerkesztő-helyettes.

Hasonló méretű tüntetés és tömeg utoljára akkor volt, amikor kiderült, hogy az internetet adóztatni szeretné a Fidesz-kormány. Azóta ilyen méretű megmozdulásra nem volt példa.