hirdetés

Minimum 40 évnyi fegyházbüntetést indítványoz az ügyészség azzal a férfival szemben, aki a vád szerint megölt két villanyszerelőt, majd a holttesteket eltüntette. A vádlott tagad és úgy tűnik sosem derül ki hova rejtette el áldozatait, ami a gyászoló családoknak feldolgozhatatlan kínt jelent.

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség csütörtöki közlemény szerint a főügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat a 64 éves férfival szemben azzal, hogy negyven év elteltével legyen feltételes szabadságra bocsátható.

A vádirat szerint a férfi építőipari tevékenysége miatt ismerkedett meg mindkét férfival, akik – hozzá hasonlóan – Ausztriában is dolgoztak.

É. Imrének anyagi gondjai voltak, de egy munkához kotrógépre volt szüksége, ezért 2015. június 2-án Ausztriából béreltetett egyet az osztrák–magyar állampolgárságú férfival, majd a kibérelt munkagépet magához vette.

A férfi másnap megölte a villanyszerelőt, hogy a munkagépet végleg megszerezze. A kotrógépet rendszeresen használta, majd egy domboldalba vájt pincében tárolta. Figyelemelterelés miatt a férfi autóját az emberölés napján és másnapján is használta, majd egy ismerőséhez vitte.

É. Imre a mosonmagyaróvári férfivel 2018. március 31-re egyeztetett találkozót, hogy a tízezer eurót (3,6 millió forint) meghaladó tartozását rendezze, emellett egy újabb villanyszerelési munka elvégzését is kérte tőle.

Az újabb megbízás azonban nem volt valós, annak helyét a férfi nem is árulta el arra hivatkozva, hogy a hely nehezen található meg, így majd ő megmutatja. Az egyeztetett találkozón a É. Imre megölte Mácsik Zoltánt, a holttestet pedig elrejtette.
Mácsik autóját még az elkövetés napján egy ismerőséhez, a szerszámait pedig másnap egy rokonához vitte, ahonnan azokat a hatóság lefoglalta.

A vádlott élve aligha szabadul amennyiben bűnösnek mondja ki a bíróság jogerősen.

(cst)