hirdetés

Rég fogott ennyi marihuánát a rendőrség. 24 kiló marihuánát és pár dílert kapcsolt le a rendőrség a Vérhalom utcában  Budapesten. Az egyik letepert drogdílert ráadásul 5 éve kereste a rendőrség. Feltehetőleg mindenki előzetesbe kerül.

marihuana fogásA Nemzeti Nyomozó Iroda három férfi ellen folytatott nyomozást, akiket azzal gyanúsítottak, hogy idén március óta többször is nagyobb mennyiségben csempésztek be Szerbiából kábítószert Magyarországra, majd eladták azt.

A nyomozás adatai szerint a határon átcsempészett drogot Á. Géza 44 éves szegedi lakos szállította a fővárosba, ahol N. Péter 49 éves budapesti lakos utasítására és irányításával a szállítmányt 2017. április 26-án autóval a II. kerület, Vérhalom utcába vitte. –írt a rendőrség.

A Nemzeti Nyomozó Iroda rendőrei a kábítószer kipakolása közben érték tetten Á. Gézát és társát, R. Péter 43 éves gyulai lakost. A két férfi az elfogás pillanatában vette ki a jármű csomagtartójából a három szemeteszsákban elhelyezett – 96 csomagba porciózott – összesen 24 kilogrammnyi pakkot, amit a rendőrök le is foglaltak.

A helyszínen elvégzett gyorsteszt szerint a lefoglalt anyag marihuána volt. Az elsődleges szakértői vélemény szerint a kábítószer hatóanyag-tartama, súlya alapján feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke több mint 40 millió forint.

N. Pétert a kábítószer elosztására szolgáló lakás előtt fogták el a nyomozók. Vele szemben 2012 óta elfogatóparancs is érvényben volt, mert egy korábbi kábítószeres ügyben a rá jogerősen kiszabott szabadságvesztés letöltését nem kezdte meg. Így most azt is elkezdheti letölteni a férfi.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki. N. Pétert a rendőrök a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították, két társát pedig bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.