hirdetés

Pont került az encsi nagymama gyilkosának, az unokájának az ügyére. A brutális gyilkosság a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében történt még 2012-ben. A kegyetlen unoka 82 késszúrással ölte meg nagyanyját.

encsi-gyilkos-rtl

A férfit édesanyja kisgyerekkorától egyedül nevelte Encsen. Középiskolai tanulmányainak befejezéséig a közte és a nagyszülők közötti viszony jó volt. Az érettségi után azonban a nagyszülők elvárása az volt, hogy a férfi menjen el dolgozni, és támogassa édesanyját, aki időközben rokkant lett. Ez nem történt meg, amit a nagyszülők többször szóvá is tettek. A férfi és édesanyja, valamint a nagyszülők közötti viszony 2010-től folyamatosan romlott, a nagymama 2011-ben többször észrevette, hogy pénztárcájából kisebb összegek tűnnek el. A lopással unokájukat gyanúsították, majd ki is tiltották az encsi nagyszülői házból.

2012 augusztusában, amikor csak a nagymama volt a házban, a férfi a kamrában többször összeszurkálta anyai nagyanyját. A gyilkos ezután fel-alá járkált az udvaron. A rendőrséget a szomszédok értesítették, akik nem engedték ki a férfit az udvarról, amíg a hatóságok meg nem érkeztek. A nagymamát 82 szúrás érte, halálát kivérzés okozta. A férfit most jogerősen 16 év börtönre ítélte a Debreceni Ítélőtábla.