hirdetés

Komoly bajban van az a csángó férfi, aki a vádhatóság szerint bántotta és szexuálisan zaklathatta is 4 éves kislányát. 15 évre dugná dutyiba az ügyészség az erőszakos apát. A két évvel ezelött történt ceglédi eset megrázott mindenkit s a vádlottak padjára kerülhet a kislány anyja is, ő is felelős sok mindenért. Érdekes, hogy a rendőrség a rémtett kiderülése után hetekig őrizetbe sem vette a vádlott férfit. 

 

Tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozó sérelmére elkövetett szexuális erőszak és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség azzal a Cegléden élő román állampolgárságú férfival szemben, akit azzal gyanúsítottak, hogy megerőszakolta a négyéves kislányát két évvel ezelőtt.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy az ügyészség tizenöt év fegyházbüntetést kért a súlyos testi sértéssel és kiskorú veszélyeztetésével is megvádolt férfira arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

Azonban nem csak a kislány apja, hanem a gyerek anyját is megvádolták kiskorú veszélyeztetésével. Ennek pedig az az oka, hogy a szülők pár nappal a történtek előtt nem vitték el orvoshoz a kislányt, amikor megsérült a lába.

A vádhatóság 1 év 6 hónap börtönt – négy évre felfüggesztve – kértek a kislány anyjára arra az esetre, ha beismeri a bűnösségét.

Mindezek mellett pedig azt is indítványozták, hogy a bíróság mindkét szülőnek szüntesse meg a szülői felügyeleti jogát.

A Romániából áttelepült csángó származású család egy mérlegek hitelesítésével is foglalkozó ceglédi műhely melletti épületben lakott. 2018 október hetedikén a szülők bevitték a gyereket a helyi kórházba, azt állították, hogy a gyerek az udvaron játszott,, amikor rádőlt a lábára egy féltonnás súly.

A kórházban kiderült, hogy a kislánynak eltört a combcsontja, és vérzett, valamint megrepedt a hüvelye is. A kislány bokáját megműtötték, majd a történtek után a testvérével együtt kiemelték a családból és nevelőszülőkhöz került.

Az eset után a kislány édesapjától, nagypapájától és nagybátyjától is DNS-mintát vettek. Ez az apa, a nagypapa és a nagybácsi esetében is negatív lett.

Az előzetes szakértői vélemény szerint a férfi nem egyedül követhette el az erőszakot, de a rengeteg ügyben készült szakértői vizsgálat alapján elkészült vádirat szerint a férfi egyedül erőszakolta meg a gyermekét.

A bűnösségét végig tagadó ceglédi férfit kiengedték a letartóztatásból, és szabadlábra helyezték a nyomozás befejezése után.

( cst )