hirdetés

15 évnyi bujkálás után elfogtak a rendőrök Budapesten egy 51 éves lengyel férfit. A körözött személyt rablások miatt ítélték el 16 évre. Pech, hogy nem bírt még egy évet rejtúzködni, hisz akkor elévült volna a büntetése.

szokott-lengyelA rendőrök a XIII. kerületében igazoltatták a lengyel rendszámú autó sofőrjét. Kiderült, hogy a jármű forgalmi engedélye és a rendszáma is jó minőségű hamisítvány. Az autóban a rendőrök olasz rendőrségi iratokat találtak, amelyekből kiderült, hogy a férfi hat álnevet használt, és mindegyikkel kiutasították Olaszországból.

A lengyel férfit őrizetbe vették, majd az albérletében házkutatást tartottak. Ott lengyel, osztrák és német rendszámokat, félig kitöltött forgalmi engedélyeket, valamint autózárnyitót, jármű-távirányítókat, erővágó feszítővasat, félig és teljesen elkészített lengyel szélvédőrendszám-címkéket, mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, laptopot, pendrive-ot és nyomtatókat foglaltak le.

A férfi a hosszas kihallgatások során elismerte, hogy ő az az 51 éves lengyel állampolgár, aki ellen a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság nemzetközi elfogatóparancsot adott ki, mert nem kezdte meg a távollétében többrendbeli rablás és fegyveres rablás bűntette miatt kiszabott 16 éves fegyházbüntetésének letöltését. Az is kiderült, hogy Lengyelországban nagy értékre, bűnszervezetben elkövetett lopás és orgazdaság miatt körözte – olvasható a rendőrség közleményben.