hirdetés

28 rendbeli szexuális erőszak bűntette, 20 rendbeli szexuális visszaélés bűntette, 2 rendbeli szexuális kényszerítés bűntette és 5 rendbeli testi sértés miatt 14 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a csepeli tornatanárt, aki a vád szerint 2005 és 2014 között 36 intézeti nevelt és szociálisan hátrányos helyzetű, 8-18 év közötti fiút zaklatott szexuálisan.

csepeli pedofil tornatanárA vád szerint a férfi volt, hogy gázpisztollyal fenyegette a diákjait, vagy hozzányomta a fejüket a nemiszervükhöz, és az áldozatok között olyan is akadt, aki még a 12-t sem töltötte be.

A testnevelőtanár kihasználta, hogy egyes diákjai féltek tőle, illetve olyan is akadt, akinek egyszerűen hátratörte az ujját. A férfi ráadásul többször erőszakosan viselkedett bokszedzéseken is, egyes áldozatokat megrúgott, kesztyű nélkül ütötte őket, de volt olyan is, akit felemelt és egyszerűen eldobott.
A fizikai és szexuális erőszak mellett meg is alázta a gyerekeket, az udvaron körbe-körbe futtatta őket és azt kiabáltatta velük, hogy “hülye gyerek vagyok”.

A vádlott mindent tagadott, szerinte a történeteket csak kitalálták az iskola vezetésével, akiket az zavarta, hogy túl közel engedte magához a gyerekeket. A szexuális erőszakkal kapcsolatban azzal védekezett, hogy merevedési problémái miatt nem is követhette el ezeket.

Azonban több vizsgálat után is kiderült, hogy igazak a vádak, többek között olyan Facebook-levelezéseket is találtak, amelyek beillenek egy szerelmes levélnek diák és tanár között.

A 14 év fegyház mellett a vádlottat a bíróság végleges hatállyal tiltotta el a gyermeknevelői, felügyelői, gyermekgondozási és ápolási foglalkozástól, valamint 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától is, és kötelezte a jórészt védői és szakértői díjból álló mintegy 3,2 millió bűnügyi költség megfizetésére. Az ítélet egyelőre nem jogerős, az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője felmentés miatt fellebbeznek.

“A gyermekbántalmazásban érintett növendékeinket legjobb tudásunk szerint, hozzáértő, tapasztalt szakemberek és alapítványok segítségével igyekeztünk rehabilitálni. A sebek még nem gyógyultak be, elfelejteni nem tudjuk, nem is akarjuk a történteket. A szakszerű segítségnek, a sokszínű diákéletnek, élménynek köszönhetően az érintettek jobban vannak. Valamennyi kollégánk minden energiájával azon volt és van, hogy jelentősen enyhüljenek a trauma hatásai” – írja sajtóközleményben az érintett Burattino Általános és Középiskola, Gyermekotthon intézményvezetője az ítéletre reagálva.