hirdetés

Vettel megint kiakadt a Red Bull-os hollandra. Ismét kritizálta a Red Bull versenyzőjét, Max Verstappent a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, akit vitatható módon előzött meg a hollandus és szorította le. 
Kimi Raikkonen (FIN) Ferrari SF16-H crashed out of the race. 13.11.2016. Formula 1 World Championship, Rd 20, Brazilian Grand Prix, Sao Paulo, Brazil, Race Day. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Charniaux / XPB ImagesA Ferrari német versenyzőjénél azért húzta ki a gyufát a Brazil Nagydíjon harmadikként végző holland, mert a verseny utolsó szakaszában véleménye szerint az leszorította őt a pályáról.

Egy kicsit előrébb volt az én autóm orra. Ő sokkal gyorsabb volt, szóval a kérdés csak az volt, hogy abban a kanyarban előz-e meg, vagy sem. De nem gondolom azt, hogy korrekt volt – mondta Vettel.

Vettel végül az 5. helyen ért célba, miután a verseny elején egy vízátfolyáson megcsúszva megpördült.

Bármi lehetett volna a mai versenyből. Azt hiszem, nem én voltam az egyetlen, akin kifogott az aquaplaning. Szerencsére nem törtem össze az autót. Azt gondolom, elég jól sikerült a felzárkózás a végén. Nehéz volt visszajönni, küszködtem azzal, hogy megelőzzem Carlost [Sainz], nem tudom, hogy miért. Beletelt jó néhány körbe, mire ráéreztem az autóra – mondta a Ferrari pilótája.