hirdetés

A Daily Sabah híre szerint nagyjából 400 török kamion vesztegel a magyar határon, a magyar hatóságok nem engedik be őket az országba, úgy tudni, valami miatt nem hajlandóak kiállítani a határátlépéshez szükséges dokumentumokat a honi hatóságok.
kamionA törökök azt mondják, 80 kamion eleve Magyarországra jönne,de a többi menne tovább, elsősorban Németországba. A Magyarországra érkező kamionok a román határon várakoznak, a többi 320 a Törökország európai részén lévő Edirne környékén, a bolgár határon várakoznak arra, hogy egyáltalán az EU-ba beléphessenek. Legalábbis ezt állítja a török sajtó és erről beszélt Fatih Sener, a Nemzetközi Áruszállító Szövetséf isztambuli vezetője.

A török sajtó szerint régi vita húzódik a háttérben a magyar hatóságok és a török szállítmányozók között, a kérdés az, vethet-e ki adót EU-tagállam a területén áthaladó török kamionokra. Most is ez lehet a fennakadás oka, de Sener szerint Magyar Levente, a Külügyminisztérium államtitkára korábban ígéretet tett arra, hogy a magyar hatóságok az év végéig mindenképpen ellátják majd a török kamionokat a belépéshez szükséges dokumentumokkal.