hirdetés

Ennyi volt a Puntónak, de aggodalomra semmi ok. A tervezett utód ugyan jön, csak nem a régi nevet viszi tovább a Fiat, közölte az olasz cég első számú embere.

Fiat new Punto

Fiat X6H – így hívják azt a következő generációs prototípust, amelynek eredetileg a Punto vérvonalát kellett volna továbbvinnie. Csakhogy a Fiat úgy döntött, törli a patinás típusnevet a palettájáról, és utódja egyszerre két típust: a jelenlegi Puntót, valamint az egyes piacokon forgalmazott Paliót fogja helyettesíteni.

A harmadik világbeli sajtó Super Palio néven emlegeti a közelgő típust, talán a népszerű videojátékra (Super Mario) való utalásként. Egyelőre nem tudni, hogy csak Európában szűnik meg a Punto, vagy világszerte törlik a kínálatból.

Fontos kérdés, hogy mi lesz azokkal a modellekkel, amelyek jelenleg a Punto padlólemezére épülnek – nevezetesen a szupernagy 500-as család tagjaival (500L, 500X, és persze a Jeep Renegade). Az X6H ugyanis a következő generációs Lineával osztozik majd új platformján, és mind a Tipo alá sorolnak be.

(Forrás: vezess.hu)