hirdetés

Az idei esztendő legjelentősebb közlekedésfejlesztési beruházása nemcsak a Szabadság híd lezárásával, hanem az Astoria átszerkesztésével is megbolondítja az autós és buszos közlekedést a fővárosban.  Már most érzékelni a dugókat.

astoria

Június 16-ától várhatóan augusztus 28-áig Budapest dél-budai részén zajlik az idei év egyik legjelentősebb, fővárosi közösségi közlekedését is érintő beruházás. A Szabadság hidat erre az időszakra teljesen lezárják nemcsak a villamos-, de a közúti forgalom elől is, ugyanis felújítják a leromlott műszaki állapotú Bartók Béla úti villamospálya Móricz Zsigmond körtér – Szent Gellért tér közötti szakaszát. Ezzel egyidejűleg 35 dél-budai villamosmegálló-peront akadálymentesítenek a Fehérvári úton és a Bartók Béla úton, a munkálatok miatt az érintett területeken szünetel a villamosközlekedés. Ezeken a szakaszokon jelentős részben alacsonypadlós, légkondicionált, korszerű pótlóbuszokkal lehet majd utazni, melyek a Szabadság híd helyett az Erzsébet hídon át haladnak. Ezért a BKK azt javasolja, hogy aki teheti, a sűrítve közlekedő M4-es metróval utazzon. Dél-Buda felől a Fővám tér és a Kálvin tér az M4-es metróval lesz elérhető, míg az Astoriára vagy a Deák Ferenc térre utazóknak pótlóbuszra érdemes szállniuk.

A Budapesti Közlekedési Központ mindent megtesz annak érdekében, hogy a nyáron zajló felújítási munkák a lehetőségekhez képest a legkevésbé okozzanak nehézséget a fővárosban közlekedők számára.