hirdetés

Újabb buszsofőr lett rosszul egy utasokkal teli járaton. Egy talpraesett martfűi férfi azonban megmentett mindenkit. Csató Mihály oda ugrott a kormányhoz és a biszt a szalagkorlátnak vezette,hogy az megálljon.
tiszaliget buszA busz Tiszaliget felé haladt, amikor a vezető előbb rosszullétről panaszkodott a közelben ülő ismerős utasnak, pár másodperc múlva pedig a teste előrebukott.

Gyorsan felugrottam, egyik kezemmel elkaptam a kormányt, a másikkal fogtam Jani fejét. Közben a busz haladt, én meg kiabáltam, lassítson, álljon meg valahogy. Nem tudtam mit tenni, a Százlábú hídnál a buszt a szalagkorláthoz húztam, hátha az megállítja. Sikerült, a jármű megállt – idézi fel a történteket a remek lélekjelenlétű utas. Lekapcsoltam a motort. János jó helyen volt a székben, nem mozgattam, tartottam stabilan, ne essen le. Az utasok menekültek volna, de nem tudtak, mert az ajtók zárva voltak, én meg hiába nyomogattam az ajtót nyitó gombokat. A mentők gyorsan a helyszínre értek, de ők sem tudtak bejutni.

Kiderült: a férfi áramtalanította a buszt. Amikor beindította a motort, az ajtók kinyíltak. A kórházba szállított sofőr már jobban van.