hirdetés

Állítólag mivel nem tudta megindokolni a rendőrség pontosan, hogy miért jogszerűtlen a III. kerület bírságolási eljárása, ezért Óbuda hétfőtől újra osztja a büntetéseket azoknak, akiket szabálysértésen kapnak a kerület térfigyelő kamerái. Mi úgy tudjuk ezen kamerák nincsenek hitelesítve, így azok alkalmatlanok bármire is. Főleg bírságolásra.

1843_406_kozter2Pár hete mi is beszámoltunk arról, hogy a III. kerületben 50 ezer forintos bírságokat  kapnak azok, akik ott kanyarodtak jobbra, ahol nem lett volna szabad. A szabályszegőket a kerület térfigyelő kameráinak képe alapján bírságolta meg, majd a főpolgármester is szóba hozta a témát, igaz később kiderült azért mert az egyik rokona is kapott csekket, s ezt tetézte a rendőrség is és minősítették ők is aggályosnak az eljárásokat, így fel is függesztették a gyakorlatot.

A felfüggesztés egészen április 24-ig tartott, ugyanis hétfőtől Óbuda újra osztja a kameraképek alapján a bírságokat. A kerület honlapján közzétett tájékoztató szerint Bús Balázs polgármester kétszer is kérte a BRFK-t, hogy árulják el, pontosan melyik jogszabályba ütközően és miben nem felelnek meg a jogszabályi követelményeknek.

Mivel érdemi választ kérdésére nem kapott, és bírságkiszabás felfüggesztése óta dokumentálhatóan többszörösére nőtt a szabályszegések száma, 2017. április 24-től Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete ismét bírságolja a szabályszegő autósokat.

Ezek fényében érdemes vigyázni a Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, ahol a fonódó villamos miatt már egy ideje nem lehet jobbra kanyarodni.

Érdemes figyelni arra is, hogy szintén a Bécsi útról már nem lehet balra bekanyarodni a Praktiker parkolójába.