hirdetés

Az autósok már örülhetnek a miniszterelnök évértékelőjének, hisz Orbán Viktor bejelentette az üzemanyagok ára 3 hónapig nem emelhetőek. Így a benzinstop májusig él. Autóra magyar. 

 

Orbán Viktor szombati évértékelőjén bejelentette, hogy további három hónapig meghosszabbítják a beninzár-stopot. Ez azt jelenti, hogy február 15-én nem olvadnak fel a befagyasztott üzemanyagárák, hanem május közepéig 480 forint marad a 95-ös benzin és a dízel literenkénti ára.

Ez az intézkedés még november 15-én lépett életbe, akkor a kormány azt mondta, hogy három hónapon belül vizsgálják felül. A novemberi bejelentéskor 6,35 százalékos is volt a Mol részvényárfolyamának esése.

A benzin átlagára október 25-én lépte át az 500 forintos lélektani átlagárat, a dízelnél már október 11-től lehetett 500 forint fölött tankolni. Az olaj világpiaci ára hét éve nem volt ilyen magas.

A rendkívüli helyzet rendkívüli döntéseket követelt – mondta Orbán az inflációról. Nem néztük tétlenül az áremelkedést. Bevezették a négy stop rendszerét: a rezsistopot, a benzinár-stopot, a kamatstopot és az élelmiszerár stopot.

( CsT)