hirdetés

A Mercedesnek bejött Magyarország. Így egymilliárd eurós, azaz több mint háromszázmilliárd forintos beruházással újabb gyártóegységet épít Kecskeméten a Mercedes-Benz, amely ezzel 2500 új munkahelyet is teremt.

mercedes gyár

Újabb gyárat épít Kecskeméten a Mercedes-Benz, amely első- és hátsókerék meghajtású személygépkocsik gyártására is alkalmas lesz – közölte a cég. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. 2500 új munkahelyet hoz létre a telephelyen.

A következő években 1 milliárd euró értékű beruházást tervezünk a kecskeméti telephelyen. A beruházás eredményeként csúcstechnológiával rendelkező, az ipar 4.0 szellemiségében épült, hatékony gyártási egység – úgynevezett Flex-Werk – létesül, ahol a rugalmas termelési rendszerben különböző jármű-architektúrájú és meghajtású modellek gurulnak majd le a szalagról – közölte Markus Schäfer, a Mercedes-Benz Cars termelésért és ellátási láncért felelős igazgatótanácsi tagja.

A második gyár karosszéria-, felületkezelő -és összeszerelő üzemből és egy ipari parkból áll majd. A termelés folyamatai pedig egyszerűen változtathatóak lesznek.

Az előkészületek még az idei év folyamán megkezdődnek, a termelés megkezdése pedig az évtized végére várható. Az új gyár telephelyéről szóló végleges döntés és a projekt kivitelezése még bizonyos keretfeltételek teljes megvalósulásához kötött – tette hozzá a társaság.

A Mercedes-Benz termékpalettája jelenleg 32 modellből áll, ami a közeljövőben 40 modellre bővül. A tervek között szerepel továbbá minden Mercedes-Benz személygépkocsi gyártósor fokozatos alkalmassá tétele az alternatív, elektromos meghajtású modellek gyártására.