hirdetés

Újabb kerületekben emelik a parkolási díjakat. Lehet morcosodni. A II. , a VIII., és a XI. kerületben emelkedik a tarifa, Kelenföldön pedig fizetős lesz még a P+R parkoló is.

 

A közgyűlés 29 igen szavazattal, egy ellenszavazattal módosította a parkolási rendeletet, ennek nyomán többet kell majd fizetni a parkolásért jó néhány helyen.

Így például a II. kerület kezdeményezésére január 1-től „C” várakozási övezetbe sorolják a Gábor Áron utca – Szilágyi Erzsébet fasor – Lotz Károly utca – Pasaréti út – Gábor Áron utca – Pusztaszeri út – Alsó Zöldmáli út – Pusztaszeri út – Csejtei utca – Józsefhegyi utca – Szemlőhegy utca – Áldás utca – Eszter utca – Alsó Törökvész út – Bimbó út – Alvinci út – Lévay utca – Fillér utca – Lórántffy Zs. utca – Hermann Ottó utca – Radna utca – Pasaréti út által határolt területet, beleértve a határoló utakat és tereket, valamint „B” várakozási övezetbe sorolják a Szépvölgyi út 52-66 szám alatti szakaszokkal körülhatárolt területet.

A XI. kerület kezdeményezésére az Etele tér környéke – a bevásárlóközpontra tekintettel – a „D” övezetből „C” övezetbe került át, így ott a parkolás óránként 100 forinttal kerül majd többe. Erre azért van szükség, mert a bevásárlóközpontban magasabb a parkolási díj, mint a közterületen, így a közterületi telítettség a lakossági várakozást nehezíti.

A VIII. kerületben megemelik a Rákóczi téri mélygarázsban alkalmazott várakozási díjakat, mert az ottani parkolás fele annyiba kerül, mint a környező közterületi várakozóhelyeken.

Döntöttek arról, hogy a Margitszigeten nem lesz érvényes az ingyenes közösségi autóbérleti várakozás és arról, hogy a megfelelő döntések előkészítése után a kelenföldi P+R parkolók őrzött, fizetős P+R várakozóhelyként működjenek.