hirdetés

Brutális helikopterbalesetet élt túl a négyfős legénység és egy csecsemő, akit épp kórházba vittek. A gép egy templom mellett csapódott a földbe.

 

Egy újszülöttet szállító mentőhelikopter zuhant le egy templom mellé Philadelphia Drexlel Hill nevű külvárosában – írta meg a Sky News. A fedélzeten utazó négy ember, köztük a csecsemő, túlélte a balesetet.

Az Eurocopter EC135 típusú helikopter sikeresen elkerülte a villanyvezetékeket és az épületeket, és az utcára zuhant egy metodista templom bejárata előtt.

A mentőcsapatok helyi idő szerint kedd délután 1 órakor érkeztek a helyszínre, és kisegítették a pilótát, a két mentőtisztet és az újszülöttet a roncsból, majd a csecsemőt továbbszállították a kórházba.

A gép a város mellől szállt fel, és valószínűleg műszaki problémák miatt került bajba, mondta el Timothy Bernhardt, a Pennsylvaniai Sürgősségi Mentőszolgálat munkatársa.

Ez egy csoda, egy valódi csoda, amit mögöttünk látnak – mondta el Bernhardt a sajtó képviselőinek a helyszínen.

Az egyik szemtanú, Jerrell Saunders elmondta, hogy egy közeli házból sétált a parkoló felé, amikor meglátta a helikoptert, amely csak ott lebegett, nagyon-nagyon alacsonyan, mintha le akarna szállni a házon, amiben dolgoztam.
Ezután autóba ült, majd arra lett figyelmes, hogy a gép ugyanabba az irányba halad, mint ő, később pedig már csak azt látta, hogy a helikopter az útra csapódik. Úgy gondolom, hogy a pilóta megpróbált egy biztonságos helyen leszállni, pattant egyet a földön, és egy rövidebb ideig csúszott – tette hozzá.

Elmondta, hogy a helikopter ezután az oldalára borult, füstölni kezdett, és emberek ugráltak ki belőle.

A tűzoltóság képviselője elmondta, hogy a gépben még körülbelül egy órára elegendő üzemanyag volt a baleset idején, ezért megkezdték annak kiszivattyúzását, hogy ne okozhasson vízszennyezést.

( Predrag)