hirdetés

Vizsgálódnak a rendőrök az M3-as kivezető szakaszánál történt fura troli baleset ügyében. A troli a sofőr elmondása szerint irányíthatatlanná vált emiatt szakította át a zajvédő falat. Kíváncsian várjuk mi is történhetett. Szerencsére a troli nem volt tele utasokkal.

 

A rendőrség tájékoztatása szerint bűnügyi felelősség nem merült fel, azaz nem közúti veszélyeztetés miatt indítanak eljárást. Az illetékes kerületi rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a kedd reggeli balesetet, amelyben egy trolibusz az M3-as autópálya kivezető szakaszán áttörte a zajvédő falat.

A vizsgálat során megnézik a lehetséges műszaki okokat, és megvizsgálják, van-e felelőse a balesetnek. A tájékoztatás szerint bűnügyi felelősség nem merült fel, azaz nem közúti veszélyeztetés miatt indítanak eljárást. A baleset helyszínén nem találtak féknyomokat.

A járművezetőt úgy kellett kiszabadítani az ülésből a baleset után, tehát nem eshetett ki az ülésből, ez nem lehetett a fékezés hiányának oka. A baleset során eltört a kormány-összekötő rúd, és a sofőr is kormányhibára panaszkodott. A BKV műhelyében megnézték a törést, amely olyan helyen van, hogy valószínűleg az ütközés okozhatta.

( Balu )