hirdetés

Egyelőre ismeretlen okokból nekiment egyik repülő a másiknak Nairobi nemzetközi repülőterén. Mindkét gép jelentős károkat szenvedett.

 

törött repcsiTöbb híroldal szerint szombaton, a légitársaság közleménye szerint még pénteken szaladt bele a Kenya Airways egyik Embraer ERJ-190 típusú repülője hasonló géptársába a Jomo Kenyatta nemzetközi repülőtéren. Az 5Y-KYR lajstromú gépen a karbantartás közbeni hajtóműpróbát végezték éppen, amikor az erő hatására a gép átugrott a kerekek elé helyezett fékezőtuskón, és elszabadult. Az Aviation 24 jelentése szerint a gép pilótafülkéjében ülők ezután csak arra figyeltek, hogy elkerüljék a hangár falaival történő ütközést, ám nem vagy csak későn vették észre, hogy az 5Y-KYR jelű repülő így a nem messze parkoló 5Y-FFF jelű, szintén Embraer ERJ-190 típusú társába ütközik.

Személyi sérülés nem történt, de  mindkét Embraerben a repüléssel össze nem egyeztethető, súlyos károk keletkeztek. A KCAA kenyai légügyi hatóság szakértői jelenleg is vizsgálják a baleset körülményeit.