hirdetés

Több dolgozót kórházba kellett szállítani, miután üzemzavar történt szerdán az egyik komáromi akkumulátorgyárban, a dél-koreai SK Innovation, illetve az érdekeltségében álló SK Battery Manufacturing Kft. üzemében. A katasztrófavédelem eddig csak annyit ismert el, hogy több dolgozó rosszul lett, méréseket kezdtek, és az üzemzavar nem veszélyezteti a lakosságot. Ennél azonban többről volt szó.

 

Az Országos Mentőszolgálat az egyik internetes portálnak adott közleményében azt válaszolta, hogy a helyszínre több mentőegységet riasztottak, és végül 14 embert szállítottak enyhébb rosszullét miatt további vizsgálatok és megfigyelés céljából kórházba.

Érdekes, hogy a gyár kevesebb esetről tud, arról tájékoztatott, hogy január 19-én az SK Battery Manufacturing Kft. 12 dolgozójának volt egészségügyi panasza, és őket azonnal kórházba szállították. Legtöbb munkatársukat kivizsgálták, és mivel egészségügyi probléma nem állt fent náluk, azonnal hazaengedték őket.

Az üzemzavarral kapcsolatban a gyár annyit írt, hogy a tűzoltóság a helyszíni szemle során semmilyen eltérést nem talált, ennek megfelelően szerda délután a hatóságok engedélyezték a bejutást az épületbe, a gyár a megszokott módon működik tovább. Kiemelték, hogy fontosnak tartják munkatársaik egészségét és a biztonságos munkakörülményeket, illetve hogy a jövőben is szorosan együttműködnek az illetékes szervekkel a vizsgálatok során.

A katasztrófavédelem szakemberei megvizsgálták, került-e a levegőbe határértéket meghaladó mennyiségű veszélyes anyag. A vizsgálatok szerint nem. Más hatóságok mellett a katasztrófavédelem is folytatja az üzemzavar kivizsgálását.

Egy helyi civil szervezet és olvasóink ennél komolyabb eseményekről számolt be, úgy tudják veszélyes anyag szivárgott, robbanás is történt, illetve tűz ütött ki. A gyárban dolgozókat képviselő szakszervezet, a VDSZ elnöke, Székely Tamás azt mondta, a munkavállalókat nagyon komoly nyomás alá helyezték, hogy senkinek ne nyilatkozzanak, állítólag teljes hírzárlatot rendelt el a cég az üzemzavar ügyében.

Nos, hogy hány emberrel és mi történt a jég tudja. Titok. Mintahogy az is, hogy mi is történt pontosan.

( Horváth Sz.)