hirdetés

Az összes budapesti kerületben lesz az elektromos autók számára töltőállomás 2019-re. A most elfogadott tervezet szerint a fővárosban 1100 töltőpont áll majd rendelkezésre, amiből 100 gyorstöltő lesz.

elektromos autó töltőállomásJóváhagyta a Fővárosi Közgyűlés szerdán azt a megállapodást a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, amely az elektromos gépjármű töltőhálózati infrastruktúra kialakítására vonatkozik.

A fővárosi önkormányzat a kerületekkel együttműködve hozza létre azt az elektromos gépjármű-töltőhálózati infrastruktúrát, amely teljes Budapestet lefedi.

Az önkormányzatok biztosítják a töltőállomások helyét és a hozzájuk tartozó parkolóhelyeket, és mindez kormányzati céltámogatással fog megvalósulni.

A hálózat a főváros szándékai szerint 1100 töltőpontból állna, ebből 100 gyorstöltő lenne. A töltőpontok egy része közterületen lenne, de lennének nem nyilvános hozzáférésűek is, például telephelyeken.

A kiépítést a rendelkezésre álló források függvényében a főváros legkésőbb 2018. december 31-ig szándékozik megvalósítani. A koncepció kidolgozása után lehet majd a részleteket tartalmazó támogatási szerződést megkötni – írták.