hirdetés

Huszonegy buszt árul online, az autoline.hu oldalon a Pizolit Kft., az a cég, amelyiknek a buszával történt a tragikus veronai baleset, amelyben a17-en vesztették életüket, köztük a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai.

pizolit buszokeldókA januári tragédiában 17-en vesztették életüket, 26-an pedig megsérültek, azóta Olaszországban és Magyarországon is folyik a nyomozás. Sokak szerint a buszt üzemeltető cég felelősségét is vizsgálni kellene.Azonban messze van még a vádemelés.

Úgy tudjuk a magyar hatóságok és még az olaszok sem kérték a buszos cég vagyonának zárolását, biztosítási intézkedését. Pedig erre szükség lehetne, hisz amennyiben a rendőrség is felelősnek találná a céget vagy a bíróság kimondja, hogy kik a felelősek, akkor részt kell vállalniuk a kártérítésben is. Ezért szokták általában zárolni a vagyoni elemeket már nyomozati szakban is egy-egy nyomozásnál. Így itt is erre szükség lehet. Persze csak akkor, ha a cégnek köze lehet közvetlenül vagy közvetve a tragédiához.

A járművek között több olyan is van, amiknél kiegészítő berendezésként plusz üzemanyagtartályokat is listáz a cég. A buszok ára 34 900 és 115 ezer euró között változnak, köztük Mercedes és Scania is van. A hirdetéseket december elején tették fel.

A tragédiában érintett cégnél több érdekesség is történt, hisz a baleset után tulajdonos csere is volt.