hirdetés

Nem nagyon teketóriázott a bíróság annak a motorosnak az ügyében, aki két kilónyi kokainnal száguldott, majd okozott balesetet. Első fokon tíz év fegyházra, és tíz év közügyektől való eltiltásra ítélte a Pécsi Törvényszék. Az nem derült ki, hogy a drogfutárt titkos akcióban leplezték-e le és idéztek elő neki egy balesetet, ami korábban felmerült.

 

Mint ismeretes 2020 májusában két kilogramm kokainnal a táskájában balesetezett motorjával – olvasható a Pécsi törvényszék honlapján. T. Norbert amfetamint és kokaint is fogyasztott, mielőtt Siófokról Pécsre indult motorkerékpárjával. A férfi később Pécs külterületén, a 66-os főúton nem tartotta a követési távolságot, és nekiment az előtte lévő kocsinak. A balesetben súlyos sérüléseket szenvedett, ezért kórházba szállították.

A kórházban viszont a személyzet megtalálta a személyes holmija között a 80 millió forintot érő, 2 kilogrammot nyomó kokainos zacskóit. A hatóságok még ugyanezen a napon a vádlott otthonában is házkutatást tartottak, ahol a konyhaszekrényből még 98 gramm kábítószergyanús növényi származékot foglaltak le.

A bíróság a vádlott egy korábbi ítélettel kiszabott szabadságvesztésből történő feltételes szabadságra bocsátását megszüntette, továbbá a vádlottat a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből is kizárta.

Az nem derült ki, hogy a drogfutár balesete előre megrendezett volt-e. Hisz sokan úgy vélték egy fedett akcióban akarták leleplezni, amiből baleset lett. Ez a szál egyelőre rejtély marad.

Az ítélet még nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést nyújtottak be felmentésért.

( TE)