hirdetés

Tarol az RX Vision
2016-05-25 21:01

A Mazda RX-VISION koncepciót sztárként üdvözölték a comói tó partján rendezett 2016-os Concorso d’Eleganza Villa d’Este-n, amelyen a japán autógyár díjnyertes, bolygódugattyús sportautója megjelenhetett.

Mazda RX

Az exkluzív, klasszikus és különleges oldtimer autókat felvonultató kiállítás – amelyen nemegyszer kiválasztott prototípusok is bemutatkoznak – résztvevőire és látogatóira nagy hatást gyakorolt az RX-VISION.

A tanulmányautót a hétvégére elkísérte a Mazda globális dizájn igazgatója, Ikuo Maeda, és Kevin Rice, az európai főtervező is. Az Aston Martin, Bugatti és Pininfarina koncepciók mellett az RX-VISION mintegy 60 különleges oldtimer autóhoz csatlakozott ünnepi hangulatban a Villa Erba területén, amely a 19. századi építészet ékes emléke.

Ez az esemény a legnagyobb presztízsű autókiállítások közé tartozik a világon. Nagy megtiszteltetés, hogy meghívtak minket ide, hogy az RX-VISION-t bemutathassuk az érdeklődők számára, és külön öröm, hogy Maeda úr is jelen tud lenni – mondta Kevin Rice.

Igen ritka lehetőség, hogy munkánkat a világ leglelkesebb és legjobb módú autórajongói véleményezzék. Ők pedig szerették a végeredményt.

Az RX-VISION a 31. Nemzetközi Autómobil Fesztiválon első díjat nyert idén januárban, Párizsban, miután világpremierjét ünnepelte a tavalyi Tokiói Autószalonon. A koncepcióautó a „KODO – A mozgás lelke” formanyelv legfrissebb interpretációja, amely számos elismerést hozott a gyárnak az elmúlt öt évben, legyen szó akár tanulmány-, akár sorozatban gyártott autókról.

Az RX-VISION amellett, hogy a Mazda egyedi, 110S Cosmo Sporttól az RX-sorozatig és Le Mans-ig terjedő bolygódugattyús sportautó múltja előtt tiszteleg, betekintést nyújt abba, hogy mi jellemzi majd a Mazda dizájnját a jövőben. Az RX-VISION formája pedig előrevetíti a következő generációs SKYACTIV-R bolygódugattyús motorjában rejlő lehetőségeket, amelynek kompakt mérete lehetővé teszi, hogy az autó motorházteteje ilyen lapos és hosszú legyen.

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este-t, amelyen klasszikus motorkerékpárokat is bemutatnak, először 1929-ben rendezték meg.

(Forrás: Formula)