hirdetés

Debütál a Tour de France-on a legújabb Skoda. Bár a Kodiak álcázómatricákban fogja kísérni a mezőnyt a híres kerékpárverseny utolsó szakaszán.

Skoda SUV

A Skoda ősszel érkező új szabadidő-autója a Tour de France-on szürke, fekete, fehér és piros színű álcázást kap, de a formája azért így is jól kivehető a hivatalos fotó alapján. Összesen 21 négyzetméter álcázófóliát használtak fel a kocsihoz, a 14 ezer kis lap felragasztása 4 dolgozónak 120 órájába került. A Kodiakot álca nélkül először szeptember 1-jén, egy berlini eseményen lehet majd megnézni, aztán pedig október 1-jén, a Párizsi Autószalonon.

A 4,7 méteres SUV jelentősen nagyobb lesz a Yetinél, én nemcsak öt-, hanem hétüléses változatban is kapható lesz. Két üléssel, lehajtott hátsó üléstámlával a csomagtartó befogadóképessége 2065 liter, ami már a kisáruszállítókat idézi.

Minden motor turbófeltöltésű lesz, alapból hatfokozatú kézi váltó jár, de hatfokozatú DSG-ket is lehet majd rendelni. A legizmosabb motor a kétliteres TSI és TDI lesz, 192, illetve 190 lóerővel. Felárért összkerékhajtást, sokféle vezetéstámogató rendszert és állítható keménységű lengéscsillapítást is lehet majd venni.