hirdetés

A miniszterek közül csak a külügyér Szijjártó Péter repült idén rendőrségi helikopterrel, nem is egyszer, hanem hét alkalommal. Úgy tűnik rá jár a rúd a külügyminiszterre, hisz nemrég egy luxus yachton fotózták le, most meg ez a sok VIP helikopterezés, ami valljuk be már ciki és túl sok. Ha a miniszterelnök úr meg van ezen úri hóbortok nélkül, akkor talán Szijjártó úr tudna picit szerényebben utazgatni.

 

A külügyminiszter hétszer utazott az ORFK gépeivel – ez derül ki a rendőrség tájékoztatásából. További részleteket viszont nem közölt a rendőrség, így azt nem tudni, hogy pontosan mikor és, hova szállították Szijjártó Péter külügyminisztert.

A három éve vásárolt rendőrségi MD 902-es helikopterek egyike VIP-kabinnal van felszerelve, ezért a rendőrségi feladatok végzésére kevésbé alkalmas. Szijjártó használta is a rendőrségi helikoptert nem is egyszer a luxussal felszerelt légijárművet. Hiába van ízlése.

Hadházy Ákos ellenzéki országgyűlési képviselő csütörtöki Facebook-posztja szerint Szijjártó nem csak sietős közfeladatok miatt repülhetett a géppel, a képviselő által közzétett fotó szerint az egyik szekszárdi borászatba is azzal érkezhetett.

A külügyminisztérium gyorsan cáfolta Hadházy állítását és azt írták, hogy Szijjártó Szekszárdon egy munkavacsorán vett részt tíz Tolna megyei cég vezetőjével, az egész napos sűrű program lezárásaként.

Nos kap rendesen a külügyminiszter, hisz nemrég a luxus yachtos nyaralása került címlapra, most meg a VIP rendőrségi helikopterezés. Úgy tűnik Szijjártónak van ízlése és tudja mi a luxus. Valakiknek ez az úri-muri nagyon nem tetszik, és ellenlábasai Szijjártónak nemcsak az ellenzékben de a párton belül is van bőven, talán jobb lenne picit szerényebben miniszterkedni, abból baj nem lehet. S jó lenne emellett már egy igazi kommunikációs szakember is a külügyhöz, szóvívőnek, aki valóban érti és tudja is mi a kommunikálás.

( T.E.)