hirdetés

Százezer elektromos autót értékesíthet jövőre a BMW az autógyártó vezérigazgatója, Harald Krüger szerint, vagyis a harmadával többet, mint idén, köszönhetően az erősebb akkumulátorokkal felszerelt modelleknek – írja Süddeutsche Zeitung.

A worker makes final checks at the serial production BMW i3 electric car in the BMW factory in Leipzig September 18, 2013.  REUTERS/Fabrizio Bensch (GERMANY) - RTX13PUPIdén elektromos és hibrid autókból 60 ezer darabot értékesíthet a BMW, ami jelentős növekedést jelent ahhoz képest, hogy 2013 óta összesen 100 ezer darab értékesített belőlük a német autógyártó.

Hogy segítse az eladásokat, az i3 modell akkumulátorának teljesítményét 50 százalékkal növelné a cég a német lap szerint. Tavaly mindössze 25 ezer darabot értékesített a járműből a vállalat.

A BMW, amely a luxusautók piacán az értékesítések volumenét tekintve lemaradt a versenytársak, például a Daimler és a Mercedes mögött, az elektromos autók területén akar piacot szerezni. A célja, hogy 2025-re az elektromos és hibrid autók az értékesítései 15-25 százalékát adják.