hirdetés

Szarvasmarhát ütött le az M6-os autópályán Paksnál egy gyanútlan autós. Bármennyire is meglepő ez nem egyedi eset, hisz 2020-ban is szarvasmarhák okoztak riadalmat az M5-ös autópályán, igaz akkor nem történt baleset.

 

Egy autós ütött el egy szarvasmarhát Paks térségében. Igen ez nem hétköznapi és szokásos esemény, hisz miképp került fel a zárt autópályára egy szarvasmarha adódik a kérdés.  A balesetről érkezett bejelentés 2022. április 23-án 20 óra 8 perc körüli időben. Egy személygépkocsi vezetője közlekedett az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán, a 113-as kilométerszelvény közelében, Paks térségében, amikor ismeretlen körülmények között elütött egy szarvasmarhát.

Az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalát a Paks Dél csomópontnál lezárták. Az autópályára visszatérni a Dunaszentgyörgy-Szőlőhegy felhajtónál lehet.

Azt, hogy mekkora kár keletkezett és történt -e személyi sérülés nem tudni.

Az azonban biztos az eset nem egyedi. 2020-ban az M5-ösön rohangáltak megvadult szarvasmarhák. Állítólag a szilveszteri petárdáktól menekültek fel az autók közé.  Baleset akkor nem történt de több szarvasmarha is megsérült, amelyeknek az összegyűjtésében a Segítő Angyalok tagjai is segédkeztek.

( Predrag M.)