hirdetés

A Szalay Balázs–Bunkoczi László kettős a 13. helyen fejezte be vasárnap a klasszikus Dakar-útvonalon haladó Afrika Race nemzetközi terepraliversenyt. A legjobb magyar egység azonban a kevésbé sztárolt Kovács  Miklós vezette kamionos brigád lett az összetett ötödik helyével.

africa race

A rajttól elsőként jöttünk el, de amikor a tó körüli részre fordultunk, el kellett engednem az egyik buggyst, mert ő volt a belső íven a kanyarban. Ádáz harc zajlott, senki sem akarta feladni, senki sem akart engedni. De ez így is van jól, azért jöttünk ide, hogy versenyezzünk – mondta a vasárnapi csatáról a viadal honlapja szerint ott végül második Szalay.

A magyar csapat örül, hogy itt lehetett, hogy küzdhettek, bár volt olyan szakasz, amelyik nem úgy alakult, ahogy azt tervezték. A legjobb magyar egység azonban nem az opelos Szalayék lettek, hanem a monstrummal a Scania speciális kamionjával induló Kovács Miklósék, akik hosszú hosszú ideig bizony még a dobogóról is álmodhattak, hisz szinte az egész Africa Race futamon a negyedik helyen voltak. Kovácsék a Scaniával végül ötödik helyen zártak, ami remek eredmény. Gratulálunk nekik!