hirdetés

A kilencedik helyen zárta a pénteki, negyedik szakaszt és összesítésben is feljött ebbe a pozícióba a Szalay Balázs–Bunkoczi László kettős az Afrika Race nemzetközi terepraliversenyen. Az új év első napján 409 kilométer volt az össztáv.

szalay-bunkóczki-MTI

A köves, sziklás út miatt kevés olyan egység akadt ezen a versenynapon, amely megúszta defekt nélkül. A magyar párosnak kétszer is volt defektje. Az elsőt már nagyon korán, a tizedik kilométernél megkapták

Ez intő jel volt számunkra, de azért továbbra is nagyon lendületesen, jó ritmusban mentünk. Egészen addig, amíg hatvan kilométerrel a cél előtt be nem gyűjtöttük a második defektet. Ezt leszámítva nagyon jó kis napunk volt. Talán most mentünk a legjobban a verseny során – mondta Szalay Balázs.

A versenyzők könnyebb évkezdetre és kevesebb defektre számítottak.

A két defekt miatt négy-öt infarktust kihordtam ülő helyzetben, a második kerékcsere után ráadásul még el is tévedtünk a porban, az se nagyon hiányzott. Összességében nehéz napon vagyunk túl, de megint javítottunk – mondta Bunkoczi László navigátor.

A verseny másik magyar indulója, a Kovács Miklós–Czeglédi Péter–Ács László Qualisport kamionos trió – amely szintén kénytelen volt kereket cserélni a pénteki szakasz során – a negyedik helyről várja a folytatást.