hirdetés

Bár biztos sokan várták a meghirdetett Budapestet leblokkoló hatalmasnak ígért 1800 traktoros gazdatüntetés elmaradt. Sőt igen kellemetlenül végződött mert a traktorok nem érkeztek meg. A tüntetők, és szimpatizánsok mintegy százan lehettek. A meghirdetett tüntetés pedig érdeklődés hiánya, a traktorok elmaradása miatt elmaradt a végére pedig még botrányba is fulladt.

 

Szabó Bálint szegedi politikus napokig tartó gigatüntetést vizionált, ez azonban finoman szólva sem jött össze. Se traktorok, se tanárok – nagyjából így lehetne összefoglalni azt a „tüntetést”, amelyre szervezője, Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő 1800 traktort, tanárokat és a budapesti rakpartokat elfoglaló tömeget akart összecsődíteni, mostanra kiderült, hogy sikertelenül. Traktor például egyáltalán nincs a helyszínen.

Huszonhárom autó és három motor megjelent ugyan, de ezek csupán arra voltak elegen, hogy egy sávot elfoglaljanak a Dózsa György útból elfoglaljanak.

Úgy tűnik, Szabó hiába ígérte, hogy a „tömeg” majd megindul a rakpartok felé, ezt száz emberrel nem fogja tudni megcsinálni, ugyanis este hét óra körül is Hősök tere mellett, a Dózsa György úton vannak. A résztvevők csekély száma ráadásul egy olyan méretű területen, mint a Hősök tere, fokozottan is megmutatkozik: látványosan több turista van a helyszínen, mint ahány demonstráló mellette.

Estefelé kisebb dulakodás alakult ki tudósítónk beszámolója szerint a tüntetésen, ugyanis Szabó ígéretével szemben nemhogy 1800, de egy traktor sem jelent meg a demonstráción. Tudósítónk szerint Szabót néhány óra után elkezdték egyre keményebb stílusban számonkérni, hogy miért ígért traktorokat, ha nem jön senki.

Szabó azonban a tömeg kérdéseire nem tudott válaszolni, hanem arról kezdett beszélni, hogy a rendőrök akarják elszabotálni a demonstrációt és a vidékről érkező traktorosokat rendőrök vegzálják, miközben ők próbálnak feljutni Budapestre.

Nos a szegedi politikus leszerepelt. A traktoros tüntetése pedig megbukott. Ha Szabó állítása igaz, hogy jönnének a gazdák de a rendőrök vegzálják őket, akkor miért nem ment oda a politikus ? Miért nem jelentkezett be onnan, hogy megmutassa ez van. Nos némi PR és kommunikációs tanóra el kelne neki.

( CS.T.)