hirdetés

Irakba csempésztek autókat nagyban. Az 50 fős magyar bűnbanda komoly büntetésre számíthat.  

mercedes eHamarosan ítélet születik a Fővárosi Törvényszéken annak az ötven embernek az ügyében, akiket azzal vádolnak, hogy 2005 és 2009 között autókat csempésztek arab országokba, főleg Irakba. A vádiratban az áll, hogy a bűnbanda – aminek nemcsak hazánkban, de nemzetközi szinten is működött hálózata – bankrablások során szerzett pénzből vásárolták a kocsikat, amiket aztán aztán hamis papírokkal értékesítettek az arab piacon.

A vádiratban ezen felül az is szerepel, hogy a bűnbanda néhány tagja kölcsönszerződést kötött különböző lízingcégekkel személyautók vásárlásához. A törlesztőrészleteket viszont nem tudták fizetni, ezért a magyar rendőrségen feljelentést tettek, hogy ellopták az autóikat. Persze ez nem volt igaz, viszont a biztosítótársaságokat is sikerült lóvá tenni, melyek aztán kifizették a kártérítést.

Az üggyel kapcsolatban korábban kiderült, hogy az autókat egy szerb tanyán tárolták, majd Bulgárián és Törökországon át szállították őket az arab országokba. A török rendőrségnek tűnt fel, hogy ugyanazok az emberek mindig autóval érkeznek az országba, de rendszerint repülővel távoznak onnan, ezért értesítették a magyar hatóságokat. Az ötven fős bűnbanda valamennyi tagját orgazdasággal vádolják.