hirdetés

Tini gyermek is súlyosan megsérült a brutális buszbalesetben. Huszonhárman sérültek meg, közülük tízen súlyosan, amikor egy autóbusz személygépkocsival ütközött a Királyegyháza és Gyöngyfa közötti úton. Három sérültet mentőhelikopterrel szállítottak el. Egy utast pedig újra kellett éleszteni.

Királyegyháza, 2015. június 22. Oldalára dõlt, összeroncsolódott autóbusz a Királyegyháza és Gyöngyfa közötti úton 2015. június 22-én. A több mint húsz utast szállító busz személygépkocsival ütközött, majd a baleset következtében az oldalára borult. A balesetben huszonhárman sérültek meg, közülük tízen súlyosan. A jármûbõl a tûzoltók emelték ki a sérülteket, akik ellátására mentõhelikopter és több mentõautó érkezett a helyszínre. MTI Fotó: Lendvai Péter

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője Győrfi Pál a katasztrófavédelemnek a balesettel kapcsolatos elsődleges információit kiegészítve és pontosítva azt közölte: a mentők három embert a helyszínen elláttak, tíz könnyű és tíz súlyos sérültet kórházba vittek. A szóvivő a súlyos sérültekről elmondta, hogy főként töréseik és belső sérüléseik vannak, egy 12 év körüli lány súlyos végtagsérülést szenvedett, egy férfit pedig újra kellett éleszteni. Hozzátette, hogy a mentésben több mentőautón kívül három mentőhelikopter vett részt, a szakemberek viszonylag rövid idő, nyolcvan perc alatt ellátták, illetve a szigetvári és pécsi kórházakba, klinikákba vitték a rászorulókat. A baranyai katasztrófavédelem az esetről kiadott korábbi közleményében azt írta, hogy a busz a karambol következtében az oldalára dőlt, a mentésben a tűzoltók is részt vettek, az érintett útszakaszt lezárták a műszaki mentés idejére.