hirdetés

Vádemelését várja a kerékpáros futárt elgázoló autós . Az eset Budapest belvárosában történt miután egy autós vitába keveredett egy biciklistával tavaly október 28-án. A sofőr bár mindent tagadott pechére egy taxis fedélzeti kamerája mindent rögzített.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, 2021. október 28-án Budapest belvárosában történt a szándékos gázolás. Egy autós a forgalommal szemben hajtott be a Dob utcába, ahol az épp szabályosan közlekedő kerékpároshoz közel húzta a kormányt. A rendőrség közlése szerint ezután a futár az autós után ment, hogy tisztázza a történteket.

A Kisdiófa utcában szóváltásba keveredtek, mire a dühös sofőr gázt adott, és elütötte a biciklist, aki elesett, az autós pedig tolatva próbálta elhagyni a helyszínt, de a rendőrök elfogták a közelben. A hatóság tájékoztatása szerint a kerékpáros az ütközésben súlyosan megsérült. A 28 éves sofőr jogosítványát elvették, majd súlyos testi sértést okozó közúti balesetben gyanúsítottként hallgatták ki, a férfi tagadta a szándékosságot.

A vádlott azt állította, hogy tíz éve vezet, de a Dob utca előtt nem vette észre az egyirányú táblát, a futárhoz azért húzta közel a kormányt, mert egy parkolóhelyről kiálló autóssal való ütközést próbálta elkerülni.

A biciklist elmondása szerint véletlenül ütötte el, csak meg akart fordulni, mikor rájött, hogy rosszul kanyarodott be, emiatt következett be a baleset – írta a rendőrség. Hozzátették: egy taxi fedélzeti kamerája a sofőr pechére rögzítette az egész esetet.

A felvételen az is látszott, ahogy a szabálytalankodó gépkocsivezető mellett megállt egy biciklis futár, és kérdőre vonta a vezetőt. A sofőr válaszul a kormányt a kerékpáros felé tekerte, majd gázt adott, és elütötte – áll a rendőrség közleményében, a felvételt a BRFK közzé is tette.

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait pedig a napokban átadták az ügyészség részére” – közölték.