hirdetés

Sportos Lada a piacon. Hamarosan. Csak a színek idézik a WTCC versenyautót, a karosszériához alig nyúltak hozzá a nagy átalakítás során, de így is izgin néz kis a Vesta Sport változata. 

lada vesta sp

Hivatalosan csak augusztusban leplezik le a Lada Vesta szedán sportváltozatát, csak akkor lesznek pontos műszaki adatok az autóról, de addig is itt vannak az első képek a végleges megjelenésről és néhány információmorzsa a technikáról.  Mindössze a csomagtartófedélre tesznek egy extra légterelőt, egyébként a normál lökhárítókat kapja az autó. Épp csak annyi a változás, hogy króm helyett fényes feketék a díszlécek, illetve az első rendszámtábla alatt van egy piros színű léc is. A karosszéria oldalán lévő karaktervonalakat fekete matricákkal emelik ki, fekete a tető és a külső tükör is. A 17 colos felnikre Continental abroncsokat szerelnek, a felfüggesztés átalakításával 45 mm-rel csökkentették a hasmagasságot.

Az utastérben sárga díszvarrás, a testet jól tartó kagylóülések jelentik a változást. A hírek szerint a motortérben az oroszok saját 1,8 literes motorjának turbós, 150 LE/220 Nm teljesítményű változata dolgozik, ami Renault-tól származó váltón és rövidebb végáttételen keresztül hajtja az első kerekeket, és sperrdifi is van. Könnyen lehet, hogy még a Moszkvai Autószalonon esedékes világpremier előtt hírt adnak a Lada Vesta sportváltozatáról, amelynek magyarországi érkezése 2017 második felében, vagy inkább annak vége felé várható.

(Forrás: AM)