hirdetés

A világon első alkalommal történt kereskedelmi szállítmányozás vezető nélküli teherautóval. Az amerikai Otto cég Colorado államban tesztelte önjáró járműveit, az áru pedig Budweiser sör volt, ami a közel 200 kilométeres út után sikeresen célba ért.

onjaro-kamion_otto_budweiserAz Uber leányvállalatának robotgépkocsija sikeresen tette meg a 193 kilométeres utat a Colorado állambeli Fort Collinsból Denveren keresztül Colorado Springsbe.

Az 50 ezer adag Budweiser sör szállítását az Anheuser-Busch sörgyártó vállalat rendelte meg. A vezető nélküli teherautó egy Fort Collins-i mérőállomástól indult és a 25-ös autósztrádán Denveren áthaladva ment egészen Colorado Springig. Egy profi teherautó-sofőr az egész út során az önjáró gépkocsiban volt, hogy felügyelje az utat.

A sofőr a városban átvette a gépkocsi vezetését. A szállítmányt rendőrök kísérték – közölte a sörgyártó cég.

Az út azt bizonyította, hogy a technológia készen áll mindennapos feladatok ellátására – közölte Lion Ror, az Otto cég alapítója.

Az Uber a közelmúltban vásárolta meg az Otto céget. A fuvarmegosztó a nemrég kötött megállapodást a Volvo autógyárral vezető nélküli autók közös fejlesztéséről, miközben Pittsburgh-ben sofőr nélküli autókkal kezdte meg szállítani az utasokat.

(Fotó: Budweiser)