hirdetés

Önvezető autók látják el a fuvarozást hamarosan az Ubernél. A tesztüzemben azért még az emberek is szerephez jutnak, de a változás forradalmi lesz. A jövő elkezdődött.

uber

Az egyesült államokbeli Pittsburghben mutatja be automata autóit az Uber fuvarmegosztó cég. Az első autók már pár hét múlva szállíthatják az utasokat – tudta meg a Bloomberg. A tesztutazás ingyenes lesz, és sofőr is ül majd a volánnál. Erre az esetleges balesetek miatt lehet szükség, mivel korábban a Google és a Tesla önvezető járműveit is karamboloztak.
Az Uber egyelőre még nem kommentálta a lap értesüléseit, de a cég vezetője, Travis Kalanick már korábban is beszélt arról, hogy a sofőröket a jövőben kiválthatják az automata kocsik.
Az első önvezető autók átalakított Volvo XC90 típusú kocsik lesznek. Az Uber a későbbiekben nemcsak a Volvóval, hanem más autógyártókkal is megállapodhat az önvezető autókról. A cég ugyanakkor nem tervezi, hogy a Teslához és a Google-hez hasonlóan tömeggyártásba fogjon, és saját autókat tervezzen.
Kedden az amerikai Ford autóipargyár is nagy bejelentést tett, vezető nélküli autók gyártásába kezdenek. Mark Fields, a Ford vezérigazgatója azt mondta, az autót 2021-re dobják piacra.