hirdetés

Még mindig eladó a luxus ZIL, amit elméletileg Vlagyimir Putyinnak szántak a készítői. Az eladó szerint a Rolls-Royce-ok és a Maybachok luxusát is felülmúlja az egyetlen példányban létező ZiL 4112R, amelyért csak 330 millió forintnak megfelelő dollárt kérnek.

ZIL

A luxushoz nem tudunk hozzászólni, még nem ültünk benne, külsőleg kicsit harmonikusabbnak érezzük a Rollst vagy a Maybachot, meg úgy általában a tömeggyártmányokat is – igaz, azok általában nem 6,2 méteresek, nincs bennük elektromosan mozgatható üveg a sofőr és a hátul utazók között, és a minibár sem gyakori bennük.

Úgy tűnik, hiába készült a kocsi Putyinnak, a leírás szerinti 142 kilométeres futásteljesítménnyel nem sokat járt vele – már csak azért sem, mert egy páncélozott S-Mercivel szokott közlekedni –, különben is már tervezik az új, orosz elnöki limuzint, ami nem egy sok évtizedes konstrukció pofozgatott változata lesz.

Ettől azonban még valódi kuriózum a 3,8 tonnás, 400 lóerős, 7,7 literes V8-assal hajtott ZiL prototípus, egy gyűjtőnek biztos ér majd 1,2 millió dollárt, amennyiért kínálják.

(Forrás: Hemmings)