hirdetés

Remény. Carlos Sainz szerint az idén jobb szezonja lehet mentorának és honfitársának, Fernando Alonsónak a McLarennél. Így a Forma–1-es világbajnok ismét sok izgalmat okozhat majd vetélytársainak. Tény, hogy tavaly örültek Alonsóék, ha célba értek.

alonso fernando

Alonso bizony Jenson Buttonnal együtt végigszenvedte a 2015-ös szezont a McLarennel, a tavalyihoz hasonló újabb égéseket az idén már nem engedhet meg magának a csapat. Carlos Sainz szerint jön is a javulás.

A 2015-ös év után csak jobb jöhet Alonso számára – vélekedett a Toro Rosso pilótája, Carlos Sainz.

Sainz szerint a sorozat számára nem jó ennyire gyengének látni egy topcsapatot. A Forma–1 megítélése szempontjából nem jó, ha egy McLaren szintű csapat olyan mélyre süllyed, mint Alonsóék, mondta a fiatal pilóta.

A McLaren autója olyan gyenge volt tavaly, hogy bőven tudnak nagy javulást elérni rövid idő alatt is, főleg, ha a Honda megtalálja a kulcsot az energia-visszanyerő rendszerhez. Ez eddig a japán gyárnak kevésbé jött össze. Azonban, ha azt nézzük, hogy a Honda autói a WTC-ben vagy más versenyeken hogyan produkálnak, akkor talán van némi remény.