hirdetés

Nico Rosberg, úgy tűnik, felébredt Csipkerózsika-álmából, és célba vette a Forma–1-es világbajnoki címet. A szó szoros értelmében, mivel a nyári szünet alatt különleges felkészülési módszert próbált ki: sokat pihent, és főleg aludt. Úgy tűnik, a Mercedes német pilótájára jó hatással volt a semmittevés, mivel a vakáció utáni mindkét futamot, a belgát és az olaszt is megnyerte.
nico-es-a-kutyakA finnek 1982-es vébéelsőjének, Keke Ros­bergnek (67) a fia a pszicho­terapeutájának, Daniel Schlössernek (39) a tanácsára próbált teljesen kikapcsolni a júliusi Német Nagydíj után. Megbeszélték, hogy a három hét alatt a kötelező, „karbantartó” fizikai tréningek mellett kizárólag csak lazítson, ne foglalkozzon semmivel, ne stresszelje magát. Tegyük hozzá, rá is fért a pihenés, mivel a szezont négy győzelemmel kezdő, már negyvenhárom ponttal is vezető versenyzőt nemcsak utolérte, de a szünetre tizenkilenc egységgel meg is előzte címvédő csapattársa, a brit Lewis Hamilton (31).
A spai és a monzai sikerének köszönhetően azonban már csak két pont a hátránya a vb-éllovassal szemben, vagy­is a jövő heti Szingapúri GP-n újra elfoglalhatja a vezető pozíciót.
– Nem törődöm a pillanatnyi állással. Ha azon gondolkodnék, hogy milyen nagy volt az előnyöm, aztán Lewis elhúzott tőlem, egysze­rűen nem tudnék aludni. Az a fontos, hogy minél több via­dalt nyerjek, s egyszerűen­ csak élvezni akarom a győzelmeket – nyilatkozta Nico Rosberg.
S hogy miért volt fontos a lazulás? A folyamatosan bulizó Hamiltonnal ellentétben a német feltöltődött, keveset idegesítette magát, fizikailag erősödött – ez a szünet utáni teljesítményén tökéletesen látszik.