hirdetés

Fogy a BKV is. Több mint 400-an nem tudnak dolgozni, mert ledöntötte őket a Covid, vagy fertőzött családtagjuk miatt karanténban kerültek. Csak a cinkotai garázsban 68 sofőr és 10 egyéb területen dolgozó esett ki a munkából. Várható volt.

 

A BKV sajtóirodája elismerte, hogy meghaladta a 400-at a karanténban lévő munkavállalók száma. Hozzátették, sajnálatos módon több kollégát elvesztettek az elmúlt hetek során.

Dorner Lajos, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnöke szerint a járművezetők a végállomásokon, a tartózkodóépületekben kapják el, adják át egymásnak a vírust.

Ezek kis zárt helyiségek, ahol a kollégák enni tudnak, papírokat töltenek ki és pihennek két indulás között – mondta.

Nevük elhallgatását kérő BKV-s dolgozók azt állították, hogy utoljára januárban kaptak maszkot, két darabot. Egydecis kézi fertőtlenítőt pedig októberben és márciusban, ennyi volt az ellátmány.

A sofőröket az energetikai diszpécserkkel ellentétben nem oltják be soron kívül. A BKV sajtóosztálya is elismerte, hogy a forgalomirányítást végző dolgozók között az elmúlt héten összesen 138 főt oltottak be a Szent Imre Kórházban.

Állítólag a többi közlekedési cég is bajban van. Információik szerint az érdi volánbuszos kirendeltségnél 30-an vannak karanténban, már maradtak is ki járatok emiatt, a népligeti Volánbusznál 50 kollégáról beszélnek, a Budán dolgozó kék színű volánbuszos csapatnál 30 dolgozó érintett.

(turi)