hirdetés

A Linzhez közeli hulladékégetőtől nem messze, a hörschingi repülőtér területén hatalmas robbanás történt. Egy raktár repült a levegőbe.

 

A robbanás után lángok borították be az egész épületet, a felszálló sűrű füstöt még messziről is meg lehetett figyelni. A helyszínre azonnal riasztották a tűzoltókat, akik 35 tűzoltókocsival érkeztek ki a helyszínre. Az oltásban részt vevő, nagyjából 250 tűzoltónak csak igen nehezen sikerült megfékezniük a tüzet.

Azt még nem tudni mi okozta a raktár felrobbanását.

A felső-ausztriai Hörschingben létesített hulladéklerakóban bekövetkezett robbanás időpontjában 23-an tartózkodtak a helyiségben. Közülük kilencen sérültek meg: hatan könnyebb, hárman súlyos sérülést szenvedtek. A komoly égési sérülésekkel küzdőket Bécsbe, Linzbe, illetve Münchenbe szállították kórházba. A többi sérültet a vöröskereszt látta el a helyszínen. A rendőrség szóvivője, Sascha Baumgartner arról tájékoztatott, hogy az egyik berendezésnél történhetett a robbanás, az okokat még vizsgálják.

A tűzoltókat délelőtt 10 óra körül riasztották. Tizennyolc egység 250 tűzoltója dolgozott a helyszínen a tűz elhárításán. A tűzoltók a legmagasabb, hármas riasztási fokozatot rendelték el.