hirdetés

Kanada partjainál egy spanyol halászhajó elsüllyedt. A mentőegységek három embert élve kimentettek, a legénység további hét tagja meghalt. A legénység 14 tagját még keresik.

 

Hét halottja már biztos van annak a hajóbalesetnek, ami Kanada keleti partjainál történt kedden – írja a BBC News. Egy spanyol halászhajó süllyedt el, három matrózt sikerült kimenteni, tizennégyen viszont eltűntek. A 24 fős legénységről ír a BBC, közülük tizenhatan spanyolok, rajtuk kívül perui és ghánai állampolgárok dolgoztak a fedélzeten.

A baleset előtt két vészjelzést is leadott a Villa de Pitanxo nevű hajó. Ekkor 450 kilométerre keletre volt Újfundland szigetétől.

A hajó a Spanyolország északnyugati részén, Galiciában lévő Marín városkába van regisztrálva. Ezért egy spanyol kormányzati tisztviselő is megerősítette, hogy holttesteket találtak. A három túlélő kihűlés miatt van rosszul. Két üres mentőcsónakot is találtak, illetve egy eltűnt negyediket keresnek a kanadai hatóságok. Sok esély nincs a túlélésre, a téli Atlanti-óceán Kanada ezen partjainál nagyon hideg ilyenkor.

( cst)