hirdetés

A MÁV nem igazán készült fel a villányi vörösborfesztiválra úgy tűnik. Sokan nem fértek fel a Pécsre induló Zsuzsi vonatra, még rendőröket is kellett hívni. Nos ez is egy kis ízelítő a magyar valóságshowból.

 

villányi máv sztoriSokan Pécsről vonattal mentek a településre, és azzal is szerettek volna hazautazni. Valahogy ezt a MÁV már figyelmen kívül hagyhatta, az esti vonatra sokan ugyanis nem fértek föl, pedig a vasúttársaság munkatársa még kutyás rendőröket is hívott, hogy visszafogja az utazni vágyókat. Végül megoldották a problémákat.

Bár pár olvasónk szerint komoly tumultuózus jelenetek zajlottak le szombat éjjel a villányi vasútállomáson, mivel sokkal többen akartak felférni a Pécsre induló járatra, mint ahánynak ez sikerülhetett volna.

Az este 10 órás vonatnak a MÁV három Bzmot(Piroska)-szerelvényt állított be, ami nem volt elég a feladatra. Az utasok már a lépcsőn lógtak, így a MÁV dolgozói rendőröket hívtak a helyzet kezelésére. A rendőrök kutyákkal meg is érkeztek, le is szedték a lépcsőn állókat a vonatról, és körülbelül fél óra alatt sikerült még egy szerelvényt hozzácsatolni a pécsi vonathoz.

Egyébként volt egy mentesítő járat is még éjfél után tíz perccel, erről azonban sokan nem tudtak, emiatt próbálták meg feljutni a menetrend szerinti utolsó pécsi vonatra annyian.