hirdetés

Szomorú de igaz, autósok buzdították öngyilkosságra a Margit-hídon az elkeseredett 18 éves fiút. Többen kiabálták neki a Rohadj meg, Dögölj meg, Gyerünk ugorj már mondatokat. Szerencsére az elkeseredett öngyilkos életét a rendőrök megmentették. Bízunk benne a rendőrség megpróbálja felelősségre vonni azon autósokat, akik buzdították a fiatalt az öngyikosságra.

 

Szerdán Budapesten, a Margit hídon a rendőrség egy segítőkész járókelő segítségével tudta megmenteni egy 18 éves, családi konfliktus miatt öngyilkosságra készülő fiú életét, aki a korláton kívül állt már.

A 22 éves Fináncz Dominik a Blikknek mesélte el, hogy a hídon sétálgatva a barátnőjével beszélgetett mobilon, amikor észrevette a “bajban lévő srácot”. Letette, odasietett, és elkezdett beszélni hozzá. Igyekezett beszéltetni a kamasz fiút, hogy mesélje el, mi bántja, aztán sört, ölelést és ilyeneket ajánlott neki, ha visszamászik a járdára. A lényeg az volt, hogy valamivel szóval tudja tartani, amíg profi segítség érkezik.

A hídon elhaladó autósok egy része sokkolóan viselkedett. Dominik emlékei szerint olyanokat kiabáltak oda a halál szélén egyensúlyozó fiúnak, hogy “Rohadjál meg!”, “Dögölj meg!” és “Gyerünk, ugorj!”

Koszó Attila járőr elismerően mondta, hogy mekkora segítség volt Dominik, aki az érkezésük után is el tudta terelni a fiú figyelmét, így ő és egy kollégája odalopakodva meg tudták fogni a bajban lévő vállát, majd egy közben megérkező kollégájukkal együtt át is húzták a biztonságba.

Bízunk benne a rendőrség azon autósokat fleleősségreq vonja, akik a fiatalt majdnem belehajszolták az öngyilkosságba. Erre van mód, hisz a Margit-híd tele van térfigyelő kamerákkal. Így kíváncsian várjuk a kemény bekiabáló szájkaratés autósok milyen bátrak lesznek majd a rendőrségen.

 

( Cs.T.)